Aludarių diena

Alus yra toks senas gėrimas, kad nustatyti pirmuosius gamintojus paprasčiausiai neįmanoma. Alaus gamyba prasidėjo nuo neatmenamų laikų. Maždaug prieš 9000 metų, šumerai jau mokėjo iš salyklo virti alų. Alų su malonumu gėrė ir didikai, ir skurdžiai. Jis buvo aukojamas dievams, juo mokėjo už darbą. Pirmoji alaus darykla Lietuvoje buvo įkurta Klaipėdoje jau 1784 metais, tačiau pramoninė alaus gamyba Lietuvoje suklestėjo tik 19-ojo amžiaus antrojoje pusėje. Alaus gamyba – tai sudėtingas ir ilgas procesas. Alus skirtomas į šviesų ir tamsų. Daugiausia alaus pasaulyje išgeria čekai, lietuviai 8-oje vietoje. Akivaizdu, kad alaus skonis lietuviams nesvetimas 🙂

Teksto ir atviruko autorė: Baltoji mūza